Over ons

Als je werkt op op zorgboerderij Balmahuizen dan vind je het prettig om rustig je werk te kunnen doen. Je vindt het leuk om met dieren om te gaan en je hebt respect voor andere mensen.

PRETTIG EN RUSTIG WERKEN

Omgang met dieren en respect voor andere mensen.

Zorgboerderij Balmahuizen is een kleinschalige zorgboerderij waar maximaal drie deelnemers per dagdeel aanwezig zijn. De boerderij is gevestigd in het buurtschap Balmahuizen, aan de rand van het Middaghumsterland, tussen de dorpen Noordhorn, Niezijl en Niehove in de provincie Groningen. Als je werkt op op zorgboerderij Balmahuizen dan vind je het prettig om rustig je werk te kunnen doen. Je vindt het leuk om met dieren om te gaan en je hebt respect voor andere mensen.

Voor iedereen heeft een zinvolle dagbesteding een andere betekenis. Wat bij ons belangrijk is dat jij je werk leuk vindt, dat het voor jou duidelijk is wat je moet doen en dat je dat in je eigen tempo mag doen. Als jij weet wat je moet doen, dan gaat het werk vanzelf. Als jij je werk leuk vindt dan kunnen andere mensen dat aan je zien. Samenwerken met anderen is fijn als dat kan, bij ons is het ook mogelijk om je eigen programma te volgen.

Op onze boerderij kunnen maximaal drie deelnemers per dagdeel werken. Dit is met name bedoeld voor mensen die moeite hebben met prikkels van anderen of naar anderen toe voor teveel prikkels zorgen.

Er zijn verschillende werkzaamheden in en rond de boerderij.

Dieren voeren, hokjes of stal schoon houden, borstelen of knuffelen met de dieren. Er zijn melkkoeien en jongvee, regelmatig wordt er een kalfje geboren. De D-pony Ramona loopt samen met haar veulen Rosika in de wei. Er zijn twee honden die graag bij je zijn Zara en Vince. Een aantal poezen lopen over het erf, ze zijn gewend om geaaid te worden en zijn ook graag bij je in de buurt.

Het is een ruim erf rondom de boerderij, waar zomers veel tuinwerk in zit.

Er is ook houtwerk. Takken uit de tuin worden versnipperd en grotere stammen worden gekloofd. Voor wie graag creatief bezig is hebben wij de mogelijkheid om van pallethout iets maken. Dat kan iets zijn ter decoratie of iets wat wij kunnen gebruiken op het erf.

Andreas Penninga

Boer en begeleider
  andreas@zorgboerderijbalmahuizen.nl

Harma Penninga

Begeleidster
  harma@zorgboerderijbalmahuizen.nl

Interesse in de zorgboerderij?

Bekijk wanneer we nog een plekje vrij hebben

Blijf op de hoogte

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van wat er op en rond de boerderij gebeurt.